Η Βιβλιοθήκη στην προσπάθεία της να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τον κόσμο του βιβλίου και να τα προσελκύσει στους χώρους της, διατηρεί και συνεχώς εμπλουτίζει Συλλογή με υλικό που απευθύνεται σε παιδιά. Στόχος της βιβλιοθήκης είναι να καταστήσει το χώρο της χώρο ψυχαγωγίας και ευχαρίστησης για τους μικρούς της φίλους.

Τα τεκμήρια της Συλλογής απευθύνονται σε παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, μαθητές, εφήβους  και νέους. Περιλαμβάνει εικονογραφημένα παραμύθια, μυθιστορήματα, περιπέτειες, κόμικς και σειρές για την  τέχνη, την επιστήμη, τη μυθολογία, την ιστορία και τη φύση, αλλά και θεατρικά κείμενα για παιδιά. Η Συλλογή  εμπλουτίζεται με όλα τα βιβλία της κλασικής ελληνικής και παγκόσμιας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Χρήση της Συλλογής μπορεί να γίνει τόσο από μαθητές που επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, για πραγματοποίηση εργασιών στο χώρο της Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο κάποιου μαθήματος αλλά και μεμονωμένα από όλα τα παιδιά.

Στον ειδικό χώρο της συγκεκριμένης Συλλογής ο αναγνώστης μπορεί να βρει και όλα τα βιβλία που αναφέρονται στις σχέσεις γονέων – εκπαιδευτικών και παιδιών, καθώς και οργανωμένο υλικό για προγράμματα εκπαιδευτικών (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά κ.λ.π.)