Εκδήλωση στη μνήμη 100 χρόνων από το θάνατο του Αργύρη Εφταλιώτη

Πραγματοποιήθηκε στις 1/7/23, με τεράστια επιτυχία, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΔΕΣΜΟΣ του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των 100 χρόνων από το θάνατο του φημισμένου Λογοτέχνη, τέκνου της Μήθυμνας, Αργύρη Εφταλιώτη.
   Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτ. Λέσβου, με τη συνεργασία της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Μηθύμνης «Αργ. Εφταλιώτης», του Γαλλικού Προξενείου Μυτιλήνης και της καλλιτεχνικής ομάδας του μουσικοσυνθέτη κ. Τσιριγώτη Νίκου.
   Σε μια κατάμεστη αίθουσα, επίσημοι και κοινό ενημερώθηκαν για την προσωπικότητα και το έργο του Αργ. Εφταλιώτη, με ομιλητές τον Δόκτ. Νεοελ. Λογοτεχνίας κ. Σκορδά Παναγιώτη, την Πρόεδρο του Ε.Σ. της Βιβλιοθήκης Μήθυμνας κ. Καραφύλλη Μαριάνθη και τον εξαιρετικό αφηγητή κ. Χατζημαλλή Αργύρη. Στη συνέχεια απόλαυσαν 10 μελοποιημένα ποιήματα του Αργ. Εφταλιώτη από τον αξιόλογότατο μουσικοσυνθέτη κ. Τσιριγώτη Νίκο και την ομάδα των εξαιρετικών καλλιτεχνών του.
   Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτ. Λέσβου, κ. Βατή Αφροδίτη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτ. Λέσβου κ. Ιωακείμ Ζαχαρούλα,, η Πρόξενος της Γαλλίας στη Μυτιλήνη κ. Μπαρουτσάκη Σοφία και η Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου κ. Πετρίδου Στέλλα.
   Στο χώρο λειτούργησε έκθεση βιβλίων του Εφταλιώτη που υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη Μήθυμνας και σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκε δωρεάν μία έκδοση της Βιβλιοθήκης με αποσπάσματα του έργου του Αργύρη Εφταλιώτη. Την έκδοση επιμελήθηκε η Πρόεδρος του Ε.Σ. της Βιβλιοθήκης με τη χορηγεία του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτ. Λέσβου.
   Το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Δ.Ι.Β.Μ. στον τάφο του Αργ. Εφταλιώτη και της γυναίκας του, στην εκκλησία των Αγ. Αναργύρων στην Εφταλού Λέσβου και εψάλη τρισάγιο στη μνήμη τους.
       
       
    
Σκανάροντας το barcode μπορείτε να ακούσετε τα ποιήματα του Αργ. Εφταλιώτη, μελοποιημένα από το Νίκο Τσιριγώτη